
Czym są naturalne fermentowane napoje probiotyczne?
Dobre bakterie lacto i bifido, gdy trafią do żywności pochodzenia roślinnego (kasze, sałatki, zupy itp.), zaczynają się intensywnie namnażać – zachodzą intensywne procesy fermentacji, inaczej mówiąc – kiszenia. Podczas fermentacji syntetyzowane są wszystkie niezbędne dla organizmu człowieka substancje odżywcze – białka, witaminy, a także enzymy, różne związki mikroelementów i inne. Taka biologicznie „uaktywniona” żywność to wszechstronna korzyść dla naszego organizmu – dzięki niej dostarczamy wszystkich niezbędnych składników odżywczych, żywność jest łatwiej trawiona, a składniki odżywcze znacznie lepiej przyswajane.
Pamiętaj, że ważna jest zróżnicowana i zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia.
Dlaczego łączymy bakterie Lacto i Bifido?
1.
Lactobacillus: produkują kwas mlekowy, który obniża PH w jelitach tworząc nieprzyjazne środowisko dla “złych” bakterii (np. salmonella)
2.
uszczelniają ścianki jelit i zapobiegają przenikaniu toksyn oraz alergenów do krwi wspomagają trawienie laktozy- szczególnie ważne dla osób z nietolerancją!
3.
poprawiają wchłanianie witamin i minerałów- zwłaszcza wapnia, witaminy K i żelaza
4.
Bifidobacterium: produkują krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (SCFA), które odżywiają komórki jelitowe, działają przeciwzapalnie i wspomagają regenrację jelit
5.
hamują namnażanie patogenów,
wspierają rozwój zdrowej mikroflory u dzieci, redukują stany zapalne w jelitach i całym organizmie i
wpływają na regulację masy ciała
Wynik?
Wspólnie tworzą zrównoważoną, zdrową florę jelitową – tzw. eubiotyczną mikrobiotę, która ma kluczowy wpływ na całe zdrowie.

Korzyści ze stosowania probiotyków:
Dlaczego warto wybierać płynną formę probiotyków?
- wygoda spożycia- idealne dla osób, które nie lubią lub nie mogą stosować kapsułek/tabletek,
- Szybsze działanie- nie trzeba czekać, aż kapsułka się rozpuści,
- Większe stężenie bakterii- niektóre koncentraty zawierają więcej aktywnych kultur bakterii niż suplementy w kapsułkach,
- Smak i różnorodność- fermentowane koncentraty napojów występują w wielu wariantach smakowych- każdy znajdzie coś dla siebie,
Czy wiesz że...?
Probiotyki mogą pomóc w nietolerancji laktozy?
Szczególnie szczep BIFIDOBACTERIUM- wspiera trawienie laktozy i może zmniejszyć wzdęcia czy bóle brzucha po spożyciu laktozy.
Według badań przeprowadzonych w 2024 roku na Uniwersytecie w USA, wynika że suplementacja szczepu bakterii Bifidobacterium znacząco poprawiła tolerancję laktozy i zmniejszyła nasilenie objawów takich jak bóle brzucha, wzdęcia, biegunka czy pilność wypróżnień.
Aby dostarczyć taką ilość bakterii jaką otrzymasz z 3 łyżeczek naszego produktu, musiałbyś zjeść...
45 KG kapusty kiszonej!!
To pokazuje jak niezwykle skoncentrowanym źródłem bakterii probiotycznych jest nasz produkt w porównaniu do powszechnie dostępnych produktów fermentowanych.
Niektóre probiotyki mają zdolność do wytrzwarzania witamin...
Niektóre probiotyki mają zdolność do wytwarzania witamin, m.in. z grupy B oraz witaminy K bezpośrednio w jelitach. Dzięki temu wspierają nie tylko prawidłowe trawienie, ale też procesy związane z energią, układem nerwowym i zdrowiem kości.
Kristin Watson
Co-Founder, BookMyShow
Masz jakieś pytania?
-
Jak długo trwa dostawa produktów?
Zamówienia złożone do godziny 10:00 zazwyczaj nadawane są tego samego dnia, dostawa produktów trwa 1-2 dni robocze. -
Ile razy dziennie stosować probiotyki?
Zalecana dawka to 1 łyżeczka produktu, 3 razy dziennie -
Gdzie przechowywać produkty?
Po otwarciu produkt należy przechowywać w lodówce. Przed otwarciem zaleca się przechowywanie produktu w temperaturze od +2 do 18℃ -
Czy ten produkt jest odpowiedni dla dzieci i osób starszych?
Tak, nasze probiotyki są naturalne, bez laktozy i bez sztucznych dodatków, dlatego mogą być stosowane zarówno przez dzieci, jak i osoby starsze. Dla najmłodszych warto zaczynać od małych porcji, aby organizm stopniowo przyzwyczaił się do stosowania produktu.





